30
mai
14

Detalii esentiale cand cumperi o casa veche

A cumpara o casa este una din cele mai serioase actiuni, dar lucrurile devin complicate cand cumperi o casa veche, pentru ca exista o suma de detalii de care trebuie sa tii seama si care sunt foarte importante in balanta beneficii/dezavantaje.

Trebuie spus ca atunci cand cumperi o casa, fie ca este noua, fie ca este veche, decizia finala este un compromis intre beneficii si dezavantaje asa ca toate aceste detalii sunt foarte importante.

Cand cumperi o casa veche este fundamental sa te uiti dupa o suma de detalii care fac diferenta intre o investitie rentabila si una care o te coste, dupa semnarea actelor, bani in plus pentru reparatiile pe care aceasta le necesita si pe care nu le-ai luat in calcul la evaluarea corecta a casei.

Iata care sunt cele mai importante detalii cand cumperi o casa veche.

O casa veche poate sa fie mai eficienta si mai practica decat una noua, dar in spatele unor avantaje la prima vedere poate ascunde hibe si probleme de care nu o sa-ti spuna nimeni, nici proprietarul, nici agentul de vanzare, asa ca trebuie sa ai experienta si abilitatea de a le identifica singur. Pentru aceasta consideram ca o enumerare a detaliilor esentiale este foarte importanta.

Nu da importanta detaliilor de aspect cand cumeri o casa veche. Nu te lasa impresionat de peretii curati si proaspat vopsiti, ba chiar din contra. O casa veche cu pereti proaspat vopsiti poate ascunde multe probleme. O zugraveala noua ascunde pete de mucegai, igrasie (pot fi mascate cu solutii si vopsea chiar si cateva luni de zile, desi problema exista si persista). Peretii proaspat zugraviti pot ascunde fisuri si crapaturi reparate superficial.

Cand cumperi o casa veche nu privi ca fiind un avantaj mobila sau bucataria utilata. Se spuna ca baia si bucataria vand casa, dar cu toate acestea o bucatarie amenajata si o baie aranjata pot sa creasca inutil si artificial pretul casei, iar aparetele si dotarile pe care le-ai luat impreuna cu casa sa nu fie pe masura asteptarilor sau a promisiunilor.

Cand cumperi o casa veche ceea ce conteaza este calitatea instalatiilor de apa, gaz, scurgerea de apa si, dupa caz, calitatea fosei septice. Nu este complicat sa faci o fosa septica noua, dar imagineaza-ti ce inseamna sa fie nevoie sa decoperezi si sa refaci o fosa veche care are probleme.

Nu cumpara niciodata o casa veche inainte de a face o expertiza tehnica autorizata casei. Este posibil sa descoperi mari hibe, de la structura de rezistenta, pana la probleme legate de structura interioara. Cand cumperi o casa veche verifica daca respectiva casa a suferit transformari in timp, daca a fost sau nu extinsa si, neaparat, calitatea fundatiei.

Cand cumperi o casa veche este obligatoriu sa verifici in mai multe randuri podul, beciul si subsolul casei. Daca poti face aceste verificari si dupa cateva zile ploioase este cu atat mai bine. Apa in beci si subsol apare la cateva zile dupa ploaie, din infiltratii, dar in pod urmele se vad imediat.

Nu cumpara o casa veche daca nu are plansee de beton si daca fundatia acesteia nu are cel putin 50 de centimetri adancime, pentru o casa pe un singur plan, si cel putin 75 de centimetri pentru o casa cu pod si mansarda potential locuibila. O casa cu doua etaje nu poate avea o fundatie mai mica de un metru.

Verifica, atunci cand cumperi o casa veche din ce materiale sunt facuti stalpi de rezistenta si peretii exteriori. Este foarte usor sa confunzi, daca nu te pricepi lemnul tencuit cu peretii de caramida.

Invata sa faci diferenta intre ceea ce conteaza si ceea ce merita trecut cu vederea. De exemplu este fundamentala fundatia si structura peretilor si abia apoi calitatea acoperisului. Este esential ca peretii casei vechi sa fie sanatosi si fara igrasie si abia apoi daca sunt din caramida sau BCA. Conteaza structura de rezistenta si nu modul in care este compartimentata casa (de cele mai multe ori o casa veche poate fi usor reorganizata interior, daca are o structura de rezistenta solida si bine facuta). Conteaza mai mult calitatea instalatiilor, decat utilarea baii. Si asa mai departe.

Cand cumperi o casa veche trebuie sa iei in calcul zona, avantajele pe termen scrut si mediu al vecinatatilor. Daca este posibil stai de vorba cu vecinii si afla daca exista probleme legate de apele pluviale, inundatii, dar si modul in care se troienesc drumurile de acces iarna. Toate sunt elemente esentiale.

Atunci cand cumperi o casa veche ia in calcul ca multe din deficientele casei pot sa te ajuta sa scazi pretul, dar evalueaza corect. Este posibil ca investitia pentru remedierea unor probleme sa fie cu mult mai mare decat discountul pe care il primesti pentru casa. In egala masura, cand cumperi o casa veche, daca ai abilitatea de a face coret o evaluare si o strategie de reabilitare, este posibil sa faci o excelenta afacere.

Reclame

0 Responses to “Detalii esentiale cand cumperi o casa veche”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 286.489 hits

Arhive

Adormirea Maicii Domnului Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce putem face când apar necazurile în familie Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? ce să fac?” cinstit de musulmani Cred Crucea ... Căsătoria dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Femeile mironosite Focsani frate fraților! Hristos Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Ingerul pazitor Intampinarea Domnului Ispitele Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Lunea Sfantului Duh Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Noi Nu te atinge de Mine omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica dupa Botezul Domnului Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune către Sfântul Înger Păzitor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu răbdare Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul zi de post negru întocmai cu Apostolii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: