28
Feb
17

Postul nu este doar ce nu mancam

Postul nu trebuie rezumat la ce nu avem voie sa mancam. Sa fim atenti sa nu facem din nemancarea unor alimente o obsesie. Unii gresesc cand cauta cat mai multe rete de post, iar altii cand se opresc doar la a nu manca.

E bine sa stim ca nu suntem chemati sa ne oprim de la mancarea de dulce pentru a pune in locul ei cat mai multe produse de post sau o hrana rafinata de post. Menirea postului nu este sa ne infranam de la bucatele de dulce pentru a ne satura cu unele de post.

E minunat ca ne infranam de la anumite alimente, dar nu trebuie sa ramanem doar la nemancare. Noi nu mancam pentru a ne impartasi cu Trupul si Sangele Domnului.

Asadar, postul nu este doar ce nu mancam. Reducem o parte din hrana materiala, dar sporim hrana spirituala.

Mesajul lui Hristos nu are in vedere doar trupul, asa incat nu putem vorbi de post ca de o dieta. Daca lucrurile ar sta asa, atunci oricand am putea inlocui Evanghelia cu o carte de bucate.

Faptul ca omul poate posti, denota ca nu este rob alimentelor, ca este stapan si nu stapanit de patima lacomiei pantecelui. Dar acest lucru nu trebuie sa-l faca sa se mandreasca. Sa nu pierdem din vedere ca daca diavolul nu reuseste sa ne opreasca din a face bine, el cauta sa-i fure castigul omului din orice nevointa. Astfel, cel care posteste nu trebuie sa se laude niciodata cu acest lucru si nici sa caute sa fie bine vazut de semeni.

Suntem chemati sa postim nu doar de bucate, ci si de pacate. Numai acest fel de postire ii poate aduce omului o schimbare a modului de a fi. Suntem datori sa biruim tot ce este josnic, rau si urat din noi. Nu e usor, dar sa nu uitam ca nu exista lucru bun fara greutate si ca nu suntem singuri in aceasta lupta. Hristos Insusi parcurge cu noi drumul intoarcerii noastre de la poftirea placerilor lumesti spre poftirea celor dumnezeiesti.

Sa ne ajute Dumnezeu sa ne infranam nu doar de la lacomia dupa placerile trupesti, ci si de la manie, invidie, tinere de minte a raului etc, ca sa putem lumina intreaga fiinta.

Adrian Cocosila

CrestinOrtodox

Reclame

0 Responses to “Postul nu este doar ce nu mancam”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


Blog Stats

  • 274,589 hits
Februarie 2017
L M M M V S D
« Ian   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhive

Adormirea Maicii Domnului Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce putem face când apar necazurile în familie Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? ce să fac?” Cine este Maica Domnului pentru mine? cinstit de musulmani Cred Crucea ... Căsătoria dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Femeile mironosite Focsani frate fraților! Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur Hristos Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Ingerul pazitor Intampinarea Domnului Ispitele Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Lunea Sfantului Duh Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Noi Nu te atinge de Mine omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica dupa Botezul Domnului Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune către Sfântul Înger Păzitor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu răbdare Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul zi de post negru întocmai cu Apostolii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: