15
Mar
17

BALENA ALBASTRĂ, jocul care a ucis deja ZECI de tineri. AFLĂ CUM SE JOACĂ BALENA ALBASTRĂ

BALENA ALBASTRĂ este un joc pe reţelele de socializare care a ucis deja zeci de tineri în Republica Moldova şi care începe să facă victime şi în România.

BALENA ALBASTRĂ a pus pe jar autorităţile moldovene. Trei tineri şi-au luat viaţa aruncându-se de pe blocuri. Doi dintre ei, un băiat şi o fată, minori, s-au sinucis, în noaptea de 8 martie, sărind în gol de la etajul 18 al unui bloc din Chișinău.

Cei doi tineri erau destul de activi pe rețele de socializare, iar multe postări erau însoțite de hashtag-uri precum #goodbye, #suicide #nonsens, #transformation, #lucifer și cel mai important hashtag-ul #cинийкит (синий кит = balena albastră, n.r.), fapt ce ar putea demonstra că aceștia ar fi jucat în jocul „Balena Albastră”.

BALENA ALBASTRĂ este un joc extrem de periculos, apărut în social media din Rusia, dar se răspândeşte rapid în toată lumea şi ar fi răspunzător pentru moartea a peste 130 de tineri. Denumirea jocului este în strânsă legătură cu comportamentul balenei albastre, care, conform diverselor teorii, s-ar sinucide prin eșuare pe plaje. Foarte îngrijorător este că începe să capete o popularitate tot mai mare în rândul adolescenţilor din toată lumea.

BALENA ALBASTRĂ. Potrivit presei ruse, în luna noiembrie 2016, a fost arestat într-o suburbie a Moscovei unul dintre moderatorii grupurilor morții de pe rețeaua de socializare Vkontakte, Philipp Budeikin. El a creat opt grupuri ale morții, în perioada decembrie 2013 -mai 2016, pentru a obține cât mai mulți followeri. În interviu, administratorul grupurilor periculoase a admis că îndeamnă tinerii la suicid.”Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare. Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni. În 2014, a fost interzis. Ulterior, am gândit proiectul, conceptul, în diferite faze şi niveluri”, a povestit Philipp Budeikin.

BALENA ALBASTRĂ este un joc online pe care îl poţi câştiga doar dacă te sinucizi. În România, până în prezent, autorităţile nu au emis nicio informare în legătură cu „provocarea momentului”. Mai multe surse ne-au confirmat că sunt tineri din Iaşi care folosesc platforma socială VK, şi chiar elevi ar fi interesaţi de „Balena Albastră”. Poliţia franceză, de exemplu, a luat atitudine în urmă cu câteva zile.

„Nu vă lăsaţi influenţaţi, pentru nicio provocare nu merită să vă riscaţi viaţa”, au subliniat autorităţile din Hexagon luni, 6 martie, pe contul oficial de Twitter al Poliţiei Naţionale Franceze.

BALENA ALBASTRĂ poate fi jucat cu un simplu cont pe VK. Relatările despre provocarea sinistră arată că orice utilizator interesat să intre în joc trebuie doar să anunţe acest lucru printr-un status scurt şi să adere pe reţea la grupuri sinucigaşe „Blue Whale”. „I want to play Blue Whale”, (n.r. – vreau să joc Balena Albastră), „I’m in the game” (n.r. – sunt în joc), „I want to play Blue Whale, can you help me?” (n.r. – vreau să joc balena albastră, mă poţi ajuta?), „I’m looking for a guardian/sponsor” (n.r. – caut un ghid/gardian), sunt cele mai întâlnite statusuri în rândul tinerilor care joacă „Balena Albastră”, toate însoţite de hashtagul #bluewhale.

CUM SE JOACĂ BALENA ALBASTRĂ

Jocul sinistru constă în îndeplinirea unor sarcini pe parcursul a 50 de zile. Aceste îndemnuri sunt promovate de un așa-zis “administrator” care îi obligă pe tineri să trimită dovezi foto cu privire la îndeplinirea sarcinilor asumate pe un site. Jocul se câștigă prin sinucidere la finalul celor 50 de zile de “competiție”. Ce este tulburător reprezintă constrângerea și intimidarea adolescenților la sinucidere.

Odată ce utilizatorul anunţă că vrea să intre în joc, imediat sau în termen de câteva ore este contactat de alţi utilizatori care îi scriu în privat. Unii sunt interesaţi doar să intre în joc şi caută informaţii, alţii însă se recomandă că sunt ghizi şi că rolul lor este să te introducă în joc.

După ce leagă o oarecare relaţie cu interlocutorul, ghidul îi transmite acestuia 50 de sarcini pe care trebuie să le îndeplinească pe rând, una pe zi, până la încheierea jocului. Indicaţiile alternează de la jocuri simple, cum ar fi desenul unei balene albastre, până la perversiuni şi acţiuni automutilante.

În prima zi, jucătorul trebuie să-şi deseneze pe mână unul din numeroasele simboluri ale jocului – o balenă, f58-f57, 4: 20, f57 şi să-i trimită ghidului său o fotografie nud.

În următoarea zi, jucătorul trebuie să se trezească la 04.20 să se uite la filme de groază.

În a treia zi, utilizatorul trebuie să-şi facă trei tăieturi cu cuţitul, cuiul sau lama pe mână.

În următoarea zi, jucătorul trebuie să deseneze o balenă pe un obiect la îndemână. Îndeplinirea sarcinilor presupune nu doar realizarea lor, ci şi demonstrarea lor prin fotografii sugestive. În acea zi, dacă ghidul apreciază că jucătorul a îndeplinit întocmai sarcinile, îl acceptă în rândul „Balenelor Albastre” doar după ce îi arată că şi-a „încrestat” pe un picior cuvântul „yes” (n.r. – da).

În zilele următoare, ghidul îi cere jucătorului să se trezească la 04.20 şi să urce pe acoperiş sau să meargă în staţiile de tren sau să-şi însemneze mâna cu cuţitul, desenându-şi o balenă sau să-şi taie buzele.

În a 26-a zi de joc, ghidul îl anunţă pe jucător ziua şi ora la care va muri.

De la ziua 30 la ziua 49, jucătorul trebuie să se trezească la 04.20 şi să se uite la filme de groază, să asculte muzică din aceeaşi categorie, să vorbească cu alte balene, să-şi taie zilnic mâna şi să se retragă complet din mijlocul familiei sau cunoscuţilor.

În ultima zi, sarcina jucătorului este să se sinucidă pentru a învinge jocul.

Mai jos sunt regulile : ( Strict ca să vă hrănesc eu curiozitatea fără să fiți nevoiți să-l mai jucați )
1. Desenează pe mână F57
2. Trezește-te la 4:20 noaptea și te uită la filme de groază
3. Taie-te pe mână de 3 ori
4. Desenează o balena pe o coală de hârtie
5. Daca accepți să fi o balena, taie-te pe picior să apară încrestat cuvântul YES
6. Ceva codat  ( sarcină primită de la  moderatorii grupurilor morții )
7. Desenează pe tine  F40
8. Scrie pe un perete „Eu sunt o balenă”
9. Trebuie să iți înfrunți frica
10.Trezește-te la 4:20 noaptea și du-te pe un acoperiș
11. Desenează cu ceva ascuțit o balena sau cu cuvântul balenă pe mâna
12. Uită-te la filme de groază toată ziua
13. Ascultă muzică ( pe care o  primești)
14. Taie-ți buzele
15. Înțeapă-ți mâna cu un ac
16. Rănește-te
17. Urca pe cel mai înalt acoperiș și stai pe margine
18. Du-te pe marginea unui pod
19. Urcă pe o macara sau o schelă înaltă
20. Îți este verificată loialitatea
21. Trebuie să vorbești cu balena
22. Stai pe o margine de acoperiș cu picioarele în jos
23. Ceva secret ( sarcină primită de la  moderatorii grupurilor morții )
24. Ceva secret ( sarcină primită de la  moderatorii grupurilor morții )
25. Te întâlnești cu balena
26. Îți afli ziua și ora morții
27. Te duci pe calea ferată la 4:20 noaptea
28. Nu mai vorbi cu nimeni
29. Promite ca ești o balena
30 până la 49: trezește-te la 4:20 noaptea, și te uită la filme de groază, ascultă muzica primită, taie-te pe mână o dată pe zi, vorbește cu alte balene
50: Sinucide-te !  ( pentru a învinge jocul )

 

Anunțuri

0 Responses to “BALENA ALBASTRĂ, jocul care a ucis deja ZECI de tineri. AFLĂ CUM SE JOACĂ BALENA ALBASTRĂ”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


Blog Stats

  • 267,049 hits

Arhive

Adormirea Maicii Domnului Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce putem face când apar necazurile în familie Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? ce să fac?” Cine este Maica Domnului pentru mine? cinstit de musulmani Cred Crucea ... Căsătoria dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Focsani frate fraților! Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur Hristos Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Ingerul pazitor Intampinarea Domnului Ispitele Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Lunea Sfantului Duh Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Noi Nu te atinge de Mine omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica dupa Botezul Domnului Predica la Duminica dupa Inaltarea Sfintei Cruci Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune către Sfântul Înger Păzitor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu răbdare Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil Sfintii Petru si Pavel Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul Viaţa şi pătimirea Sfîntului Sfinţitului Mucenic Ciprian şi a Sfintei Muceniţe Iustina fecioara zi de post negru “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: