29
Apr
17

Cum să ne alegem partenerul pentru căsătorie ?

Ce calităţi obligatorii trebuie să aibă partenerul pentru a nu greşi în alegerea acestuia?

Cum adică ce calităţi? Doar nu iubeşti pe cineva pentru calităţile sale! Din fericire, cea mai importantă dragoste este aceea a lui Dumnezeu faţă de oameni. După cum ştim, Domnul a venit în lume pentru a-i chema nu pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi la pocăinţă şi Se îngrijeşte mai mult de oaia cea pierdută decât de celelalte nouăzeci şi nouă de oi care sunt în siguranţă.

În acest sens, există o reflectare a iubirii dumnezeieşti și în cadrul iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Poţi iubi pe cineva în pofida neputinţelor şi păcatelor sale, dacă acela are ceva ce a găsit ecou în sufletul tău şi tu vezi în el, printre toate vălurile de ceaţă, chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.

Altfel vorbim despre alegerea soţului sau a soţiei. În acest caz, o probă specială trebuie trecută, şi anume comportamentul celuilalt de faţă cu părinţii. Există o posibilitate mare ca într-un oarecare timp alesul tău/aleasa ta să se comporte şi cu tine la fel. Dar dacă vezi că, indiferent de certurile şi neînţelegerile pe care le are cu părinţii, totuşi îi iubeşte, înţelegându-le slăbiciunile, atunci să fii încredinţată de faptul că poate fi un soț bun.

În afară de aceasta, trebuie să mai fii atent şi la părinţi. În cazul alegerii soţiei, trebuie să cunoşti în primul rând pe mama acesteia, iar în cazul alegerii unui soţ, pe tatăl lui. Dacă mama viitoarei soţii nu-i va inspira bărbatului neîncredere şi respingere, acesta este încă un argument în favoarea alegerii viitoarei soţii. Vor trece câţiva ani şi este foarte probabil ca aceasta să devină ca mama ei, dar asta, desigur, nu este obligatoriu. Viaţa nu poate fi redusă la nişte reguli atât de simple şi crude, iar cel care ia aminte la astfel de sfaturi poate să evite greşelile şi necazurile cu care s-ar putea confrunta.

Preot Maxim Kozlov,

Familia – ultimul bastion: răspunsuri la întrebări ale tinerilor,

traducere din limba rusă de Eugeniu Rigoti,

Editura Sophia, București, 2009, pag. 21-22

Doxologia


0 Responses to “Cum să ne alegem partenerul pentru căsătorie ?”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Blog Stats

  • 261,968 hits

Arhive

Adormirea Maicii Domnului Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce putem face când apar necazurile în familie Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? ce să fac?” Cine este Maica Domnului pentru mine? cinstit de musulmani Cred Crucea ... Căsătoria dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Focsani frate fraților! Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur Hristos Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Ingerul pazitor Intampinarea Domnului Ispitele Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Lunea Sfantului Duh Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Noi Nu te atinge de Mine omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica dupa Botezul Domnului Predica la Duminica dupa Inaltarea Sfintei Cruci Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune către Sfântul Înger Păzitor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu răbdare Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil Sfintii Petru si Pavel Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul Viaţa şi pătimirea Sfîntului Sfinţitului Mucenic Ciprian şi a Sfintei Muceniţe Iustina fecioara zi de post negru “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: