02
Mai
17

Bolile Corpului

Sufletul este el baza realităţii, dar pe noi cel mai tare ne doare Corpul. După Căderea din Rai noi ne concentrăm în planul Energetic-Corporal. Aşa Complexul Bolilor de Energii-Corp ne trezeşte la realitate. Dar ca Medicină Isihastă Integrală noi nu vom pierde din vedere niciodată Concomitenţa celor două Realităţi, ca Suflet şi Energii Corp ce se întrepătrund şi se influenţează reciproc. Medicina laică ar vrea o Ştiinţă Medicală doar de Energii Corp, dar Practica dovedeşte marile deficienţe ale unei Medicini Unilaterale. Noi suntem O Unică Realitate Fiinţială în Două Deschideri deodată, ca Suflet şi Energii de Mişcare de Suflet numite Corp. Corpul nostru nu este străin de Sufletul nostru, ci este Prelungirea Energetică a Mişcărilor Viului Sufletului nostru. In măsura Mişcărilor de Viu Sufletesc avem un Viu Energetic Trupesc.

Noi am Uitat de Suflet şi considerăm Biologicul Corpului ca Viaţa propriu-zisă. După căderea din Rai intr-adevăr Energiile Corpului se vor Independente de Suflet şi intr-adevăr Energiile Corpului nostru Obişnuit se Depărtează mult de Suflet până la Rupturi. Energiile Corpului nu mai sunt astfel în Rezonanţă cu Mişcările Viului de Suflet, de unde Contrarierea Suflet-Corp, care în fond nu ar trebui să fie. Acest Conflict dintre Limbajul de Viu Sufletesc şi Limbajul de Biologic Corporal este Originea Bolilor noastre Corporale.

In mod normal Energiile Corpului Ies din Mişcările Viului de Suflet ca o Prelungire-Ecou-Strălucire de Viu Sufletesc. Corpul nostru este Aura Energetică a Sufletului Nostru. Să nu se confunde Această Aură Totală Energetică cu Aura acestei Aure Totale Corp. Fiecare Realitate are Strălucirea sa. Strălucirea Sufletului este Corpul nostru Energetic. Şi strălucirea Corpului energetic este apoi Aura Biologică a Corpului nostru pe care o ştim noi ca Aură, Corpul total este Aura Sufletului şi apoi Corpul ca Viu Energetic are la rândul său Aură de Energii ca Aură Biologică. Ştiinţa vede Aura Energiilor Biologice, pe când Mistica vede Aura Totală ca Strălucire de Suflet. Energiile Biologice sunt Informaţii de Limbaj Adânc de Suflet. Limbajul Energiilor este pe Arhetipurile Limbajului de Suflet dincolo de Energii.

Noi nu mai suntem Conştienţi de aceasta şi credem că Limbajul Energiilor este un Limbaj Independent, sau chiar Unicul Limbaj care se Reflectă apoi şi în Conştiinţa Sufletului. Practic se dovedeşte că fără un Limbaj Permanent Arhetipal Limbajul Energetic se Pierde şi se Dereglează până la Denaturare… Ştiinţa vrea să considere un Limbaj Energetic Informativ Cod-Genetic Ancestral, dar şi Acesta fără baza unui Limbaj Arhetipal chiar Dincolo de Codul-Generic Ancestral se Pierde, fără Siguranţa că se poare Păstra sau poate Reveni. Fără un Limbaj Arhetipal Permanent care nu se poate Şterge niciodată nu este Posibilă Siguranţa Păstrării unui Limbaj Biologic Permanent cât şi Revenirea la Normalitate în urma Bolilor. Doar dacă în noi este Arhetipul Veşnic şi de neatins al Sănătăţii este posibilă cu adevărat şi o Revenire la Sănătate după Bolile noastre. Chipul Arhetipal Permanent este Limbajul din Suflet, care nu se poate Şterge, chiar dacă i se adaugă şi un Limbaj Anormal negativ. Aşa Boala este reversibilă, având Sănătatea în Sine.

Avem cu adevărat Sănătatea Veşnică în noi, iar Boala este un Adaos ce oricând se poate da la o parte. Secretul este să Revenim la Limbajul Permanent Perfect Firesc din adâncul Fiinţei noastre. Noi ca Realitate suntem Două Lumi Paralele dar întrepătrunse, care se întâlnesc în Unitatea Limbajului Permanent: suntem Suflet şi Corp ce se întâlnesc în Adâncul Limbajului Arhetipal de Suflet, care este Chip de Limbaj Dumnezeiesc, pe Arhetipurile Limbajului din Dumnezeu însuşi. De aici Legătura noastră de înrudire pe toate Planurile Cosmice până în Transcendentul Dumnezeiesc. Sufletul nostru are Taina Limbajului de Dumnezeu şi Corpul nostru are Taina Limbajului de Suflet.

Cine îşi uită Sufletul îşi Uită şi Normalitatea Limbajului de Energii Corp. De aceea Sufletul Păcătos aduce Boala peste Corp. Dar şi Corpul apoi aduce peste Suflet Boală prin Refuzul Energiilor de a se întoarce la Limbajul Arhetipal de Suflet, de unde Conflictul dintre Corp şi Suflet generator de Boli. Este o influenţă şi o potenţare reciprocă.

Majoritatea Bolilor de Corp afectează tot mai mult şi partea Sufletească până Ia drama Psihică. La fel şi cele Sufleteşti se răsfrâng in Corp. Şi aşa se degradează în noi Vitalitatea Corpului şi Integralitatea Sufleteasca. Nici Ştiinţa nu mai exclude partea Sufleteasca. Se aude tot mai mult de Vindecări miraculoase prin Suflet, Paranormalul prin Spirit se evidenţiază ca o realitate incontestabilă. Stiinta laică Medicală caută doar Remedii Energetice, care însă se dovedesc incomplete. Mulţi sunt fixişti excluzând o parte sau alta. Realitatea ne impune ambele părţi peste prejudecăţile noastre strâmte şi ignorante.

Medicina laică trebuie să admită şi Medicina Sacră a Sufletului. Ele nu se amestecă, dar se Întrepătrund. Unii vor ca doar prin Suflet să se Vindece şi Corpul. Alţii doar prin Corp să se Vindece şi Sufletul. Medicina Integrală Isihastă le confirmă pe amândouă în conlucrare şi potenţare reciprocă. Trebuie o deschidere egală pe ambele planuri, atât ca Suflet cât şi ca Energii Corp. Să ne revenim în fire şi să ne Recunoaştem că suntem deodată şi Suflet şi Corp şi fiecare are specificul său. Mulţi dintr-o Religiozitate ignorantă exclud orice Terapie prin Corp sau dintr-o laicizare exagerată exclud orice Terapie prin Suflet. Trebuie înţeles că ambele Terapii sunt împreună şi in egalitate ca valoare. Cei care doresc sincer o Vindecare a Bolii le acceptă pe amândouă.

Ieromonah Ghelasie

Medicina isihasta, volumul II,

Editura Platytera

Cumpara cartea „Medicina isihasta, volumul II”

CrestinOrtodox

 

Anunțuri

0 Responses to “Bolile Corpului”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


Blog Stats

  • 267,024 hits

Arhive

Adormirea Maicii Domnului Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce putem face când apar necazurile în familie Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? ce să fac?” Cine este Maica Domnului pentru mine? cinstit de musulmani Cred Crucea ... Căsătoria dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Focsani frate fraților! Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur Hristos Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Ingerul pazitor Intampinarea Domnului Ispitele Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Lunea Sfantului Duh Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Noi Nu te atinge de Mine omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica dupa Botezul Domnului Predica la Duminica dupa Inaltarea Sfintei Cruci Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune către Sfântul Înger Păzitor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu răbdare Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil Sfintii Petru si Pavel Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul Viaţa şi pătimirea Sfîntului Sfinţitului Mucenic Ciprian şi a Sfintei Muceniţe Iustina fecioara zi de post negru “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: