03
Mai
17

Microsoft a lansat Windows 10 S: e mai rapid, dar cu restricții importante

În urmă cu câteva săptămâni, au apărut zvonuri despre un nou sistem de operare Microsoft optimizat pentru lucrul în cloud. Acesta este intitulat Windows 10 S.

În încercarea de a concura cu piața Chromebook-urilor foarte ieftine, Microsoft a anunțat aseară o alternativă pentru Chrome OS. În cadrul unui eveniment pentru educație, compania americană a detaliat o nouă versiune a popularului Windows intitulată Windows 10 S. Aceasta este optimizată pentru configurații hardware mai slabe, este mai rapidă, dar vine la pachet cu câteva limitări importante.

Experiența utilizării unui sistem cu Windows 10 S ar trebui să nu fie foarte diferită de cea a unei versiuni standard de Windows 10. Interfața este identică. Singura diferență constă în inabilitatea de a instala aplicații clasice de Windows. Sunteți limitați doar la programe descărcate din Windows Store. Confirmarea pe marginea acestui subiect a venit de la Terry Myerson, director al diviziei Windows în cadrul Microsoft.

Sistemele cu Windows 10 S vor putea fi capabile să ruleze aplicații tradiționale de Windows în format clasic X86, dar acestea trebuie împachetate și postate în Windows Store. Această nou variantă de sistem de operare create de Microsoft nu are nimic în comun cu defunctul Windows RT și nu rulează pe configurații hardware cu arthitectură ARM.

Orice laptop care se va comercializa preinstalat cu Windows 10 S va folosi un procesor standard Intel Core sau Intel Celeron. Nu vor exista nici un fel de limitări vizavi de compatibilitatea cu componente hardware tradiționale sau diverse periferice disponibile pe piață. În plus, contra sumei de 49 de dolari, veți putea în orice moment să migrați de la Windows 10 S la o versiune standard de Windows 10 Home.

Sistemele cu Windows 10 S pot rula versiuni standard de Microsoft Word, PowerPoint, Excel sau OneNote. Consumul de resurse va fi optimizat atât de bine, încât un sistem va fi gata de acțiune în doar 15 secunde la apăsarea pe butonul de pornire. Fiind vorba de un SO pentru educație, PC-urile cu Windows 10 S vor putea fi configurate rapid prin intermediul unui stick USB.

Cele mai ieftine computere cu Windows 10 S vor începe de la 189 de dolari.

PlayTech

 

Anunțuri

0 Responses to “Microsoft a lansat Windows 10 S: e mai rapid, dar cu restricții importante”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Blog Stats

  • 222,478 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Apostolii care si-au rascumparat trecutul Biserica Sfanta Maria Magdalena - Ierusalim Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce putem face când apar necazurile în familie Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? cinstit de musulmani Cred dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Diavolul e de acord ca să zici aproape orice cuvânt Doamne Duhul Sfant in iconografie DUMNEZEU EVANGHELIA ZILEI: 2014-05-08 Focsani frate fraților! Hristos Icoana Pogorarii Sfantului Duh Icoana Sfantului Gheorghe de la Manastirea Zografu Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Ingerul pazitor in Vinerea Mare Ispitele Izvorul Tamaduirii Joia din Saptamana Patimilor Lunea Sfantului Duh Manastirea Sfantul Pantelimon - Sfantul Munte Athos Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Nimeni nu L-a vazut pe Hristos inviind Nimic rău nu te atinge Noi Nu te atinge de Mine omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Postul Postul Sfintelor Pasti Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica Sfintei Cruci Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Mucenic Gheorghe Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil Sfintii Imparati Constantin si Elena Sfintii Petru si Pavel Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul Trecerea pe sub masa Viaţa şi pătimirea Sfîntului Sfinţitului Mucenic Ciprian şi a Sfintei Muceniţe Iustina fecioara “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte

%d blogeri au apreciat asta: