09
Mai
17

Deputații sunt pro Coaliția pentru Familie. Urmează votul senatorilor

Iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei, prin care familia este definită ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, a fost adoptată de Camera Deputaţilor. Este un moment istoric, susțin reprezentanții Coaliției pentru Familie, inițiatorul demersului civic, care consideră că de acum „referendumul de revizuire nu mai poate fi împiedicat”. Inițiativa urmează să fie votată și în Senat, Cameră decizională.

După avizul favorabil unanim al Curții Constituționale, 232 de deputați din cei 270 prezenți au votat, marți, proiectul de revizuire a articolului 48, alineatul 1, din Constituție în vederea definirii căsătoriei ca uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie. Doar 22 de depu­­ta­ți s-au declarat împotrivă, în timp ce 13 s-au abținut. Urmează ca și senatorii să supună la vot această inițiativă civică, coordonată de Coaliția pentru Familie. Rezultatul obținut la Camera Deputaților arată că majoritatea partidelor politice susțin acest demers, semnat de peste 3 milioane de români. De la acest punct, „referendumul de modificare a Con­sti­tuției nu mai poate fi împiedicat”, sunt de părere repre­zentanții Coaliției pentru Familie, într-o postare pe pagina de facebook.

În opinia preșe­dintelui Mihai Gheorghiu, „lucrurile au intrat pe făgaşul normal”. Acesta și-a exprimat speranța că și senatorii vor adopta proiectul, pentru ca legea să poată merge, apoi, spre promulgare, după care să se organizeze referendum, însă nu mai devreme de toamnă. „Din punctul nostru de vedere este exclusă convocarea referendumului în lunile de vacanță, iulie și august. Ar fi absolut nefericită o astfel de so­lu­ție. Ultima lună în care se poate convoca cu succes un referendum este iunie. Dacă nu, cred că va fi vorba de toamnă. Dar nu putem prezuma nimic. Totul e la voința Parlamentului”, a declarat Gheor­ghiu pentru o publicație online.

Chiar dacă și senatorii vor vota pozitiv, greul pentru Coa­liție nu a trecut. Aceasta va trebui să se pregătească pentru campania electorală de dinaintea referendumului, care va fi „o perioadă complicată”, după cum spune chiar Mihai Gheorghiu. Și aceasta în condițiile în care inițiativa se lovește de o opoziție serioasă în presă. „Ne bucurăm de un tratament extrem de drastic din partea presei. Coaliția pentru Familie nu-și poate răspândi mesajul și argumentarea decât în momentele în care trebuie să răspundă unor atacuri și unor neînțele­geri. Ne vom îndrepta atenția și energia spre a comunica direct cu cetățenii, vom folosi din nou zecile de mii de voluntari care au ajutat la strângerea semnăturilor, vor împărți direct fluturași cu argumentația noastră, astfel încât dacă nu ne vom bucura de atenția presei, să putem să ne bucurăm de atenția publicului larg, a cetățenilor României. Va fi o perioadă complicată și, de asemenea, o provocare pentru Coaliție”, a precizat Mihai Gheorghiu pentru aceeași publicație electronică.

Strângerea celor peste 3 milioane de semnături a fost un efort imens, organizat și care a fost posibil datorită voluntarilor, dar și altor oameni care au vrut să ajute Coaliția pentru Familie în acest demers într-un fel sau altul. Negocierile, așteptarea, amânările au fost grele, „dar cred că, până la urmă, e un parcurs normal, chiar dacă mai lung decât am sperat sau ne-am așteptat”, spune Gheorghiu.

Potrivit Coaliției pentru Familie, votul deputaților este un semnal puternic că „voința celor 3 milioane de români este în sfârșit ascultată și respectată. E lucrul pe care ni l-am dorit tot timpul. Mai este un singur pas: Senatul. Dumnezeu să binecuvinteze România!”, scriu aceștia pe pagina de facebook.

Ziarul Lumina

Anunțuri

0 Responses to “Deputații sunt pro Coaliția pentru Familie. Urmează votul senatorilor”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


Blog Stats

  • 267,371 hits

Arhive

Adormirea Maicii Domnului Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce putem face când apar necazurile în familie Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? ce să fac?” Cine este Maica Domnului pentru mine? cinstit de musulmani Cred Crucea ... Căsătoria dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Focsani frate fraților! Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur Hristos Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Ingerul pazitor Intampinarea Domnului Ispitele Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Lunea Sfantului Duh Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Noi Nu te atinge de Mine omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica dupa Botezul Domnului Predica la Duminica dupa Inaltarea Sfintei Cruci Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune către Sfântul Înger Păzitor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu răbdare Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil Sfintii Petru si Pavel Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul Viaţa şi pătimirea Sfîntului Sfinţitului Mucenic Ciprian şi a Sfintei Muceniţe Iustina fecioara zi de post negru “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: