10
mai
17

Răspunsul la rugăciunile tale este însoțit de recunoștință ?

Se spune că doi îngeri stăteau alături, la o margine de lume. Ambii purtau câte o tolbă mare, dar numai unul dintre ei urca într-una către Ceruri și o deșerta în fața Creatorului. Văzându-l cum se chinuie, un copil l-a întrebat pe Sfântul Petru:

– Ce misiune are îngerul acesta care zboară toată ziua către Cer și înapoi?

– E mesager, l-a informat bătrânul patriarh. Poartă în tolbă rugămințile oamenilor și, astfel, Tatăl Nostru le cunoaște și le împlinește.

Celălalt înger urca la cer o dată sau, cel mult, de două ori pe zi.

– Da el ce duce către Dumnezeu?

Sfântul Petru a tușit în pumn incomodat și i-a răspuns:

– El duce înapoi recunoștința lor…

E de la sine înțeles că Tatăl Nostru îi ajută chiar și pe cei lipsiți de gratitudine. Suntem copiii lui și, ca Părinte, ne îndeamnă în primul rând spre facerea de bine, spre milă și smerenie. De noi depinde ce atitudine avem față de El. Odată (spune legenda), un împărat din India, voind să știe cum o duc supușii săi, a dat ordin gardienilor să nu împiedice pe nimeni dintre cei dornici să-i vorbească. Și iată că într-o bună zi, pe când trecea prin piața centrală din cetatea sa, un cerșetor a ridicat ambele mâini spre el:

– Măria Ta! Tu poți orice! Ajută-mă!

Alături, stătea un biet calic fără o mână, care tăcea umil.

– Și tu? Nu-mi ceri nimic? l-a întrebat, plin de mirare, suveranul.

– Ți-aș cere, fără îndoială, dar știu că numai Bunul Dumnezeu mă poate ajuta.

Vorbele lui l-au iritat pe împărat și, ca să-i demonstreze că nu are dreptate, că pe pământ, aici, în țara sa, el (împăratul) este cel care decide soarta celorlalți, a poruncit brutarului să coacă o pâine mare, în care a ascuns un boț de aur.

A doua zi, și-a reluat plimbarea. Scena s-a repetat și, cum pusese din timp totul la cale, i-a dat pâinea cu aur primului cerșetor, iar pe calicul fără mână l-a trecut cu vederea. După un timp, când s-a arătat din nou pe strada respectivă, primul cerșetor iar a strigat spre el, cerându-i îndurare.

Calicul fără mână nu mai era de față…

– Cum îndrăznești să mai cerșești, când eu ți-am dăruit deja un boț de aur?, l-a probozit orgoliosul împărat.

Uimit la culme, cerșetorul i-a răspuns:

– Măria Ta! Habar nu am despre ce aur vorbești.

– Păi, aurul pe care l-am ascuns în miezul pâinii ce ți-am dat-o mai dăunăzi.

– Acea pâine, a recunoscut sărmanul, mi s-a părut prea grea și m-am gândit că nu e coaptă bine, așa că i am vândut-o, pentru doi bănuți, calicului fără o mână.

Auzindu-l, împăratul și-a dat seama imediat de „jocul” Providenței și, potolindu-și vanitatea, l-a sfătuit:

– De azi încolo, dacă vrei să scapi de sărăcie și necazuri, nu mai cere îndurare de la oameni. Adresează-te direct lui Dumnezeu!

Aurelian Silvestru,

Copiii cerului,

Editura Doxologia, Iași, 2016, pag. 15-16

Doxologia

Reclame

0 Responses to “Răspunsul la rugăciunile tale este însoțit de recunoștință ?”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 278,237 hits

Arhive

Adormirea Maicii Domnului Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce putem face când apar necazurile în familie Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? ce să fac?” Cine este Maica Domnului pentru mine? cinstit de musulmani Cred Crucea ... Căsătoria dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Femeile mironosite Focsani frate fraților! Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur Hristos Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Ingerul pazitor Intampinarea Domnului Ispitele Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Lunea Sfantului Duh Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Noi Nu te atinge de Mine omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica dupa Botezul Domnului Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune către Sfântul Înger Păzitor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu răbdare Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul zi de post negru întocmai cu Apostolii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: