14
Mai
17

De la trup la suflet

In duminica a V a dupa Pasti, Biserica ne vorbeste despre intalnirea lui Hristos cu femeia samarineanca la fantana lui Iacov. Hristos ii cere acesteia sa bea, ca sa o pregateasca pentru apa cea vie. Intra in dialog cu ea, chiar daca iudeii si samarinenii se dusmaneau si nu-si vorbeau. El nu era un simplu om si de aceea nu ocoleste tinutul samarinenilor si nici nu refuza sa intre in dialog cu ei. El doreste ca toti oamenii sa se mantuiasca.

Intalnirea cu Hristos o face pe femeie sa lase vasul cu care venise sa ia apa, pentru ca facuse saltul de la o simpla apa, la apa cea vie.

De multe ori Domnul ne iese in cale prin persoane pe care noi le consideram ca trebuie ocolite. Daca samarineanca ar fi refuzat dialogul cu Hristos, asa cum o cerea dusmania dintre iudei si samarineni, ar fi ramas in continuare ratacita atat in credinta sa, cat si in viata ei.

Alteori, ne vine in fata prin subiecte care nu prezinta in ele ceva extraordinar. Asa cum se intampla si in evanghelia din duminica a V a. Hristos ii cere femeii apa din fantana lui Iacov. Nu-i nimic spectaculos in aceasta cerere si totusi dialogul se va sfarsi in descoperirea identitatii Domnului in fata acestei femei: Eu sunt Mesia.

De aici retinem ca trebuie sa fim deschisi fata de orice semen pe care Domnul il scoate in calea noastra si fata de orice cuvant rostit de acesta. De multe ori Domnul vine atunci cand credem ca nu avem nici un castig din intalnirea si discutia cu o anumita persoana. Pierdem din vedere ca Dumnezeu se foloseste de multe ori de simple intalniri si cuvinte pentru a intra in viata omului. Asadar, deschiderea noastra fata de orice om intalnit si fata de cuvintele lui, poate duce la intalnirea cu Hristos. Iar acest lucru inseamna ca am facut si noi saltul de la trup la suflet.

Adrian Cocosila

CrestinOrtodox

Anunțuri

0 Responses to “De la trup la suflet”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


Blog Stats

  • 267,049 hits

Arhive

Adormirea Maicii Domnului Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce putem face când apar necazurile în familie Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? ce să fac?” Cine este Maica Domnului pentru mine? cinstit de musulmani Cred Crucea ... Căsătoria dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Focsani frate fraților! Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur Hristos Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Ingerul pazitor Intampinarea Domnului Ispitele Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Lunea Sfantului Duh Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Noi Nu te atinge de Mine omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica dupa Botezul Domnului Predica la Duminica dupa Inaltarea Sfintei Cruci Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune către Sfântul Înger Păzitor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu răbdare Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil Sfintii Petru si Pavel Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul Viaţa şi pătimirea Sfîntului Sfinţitului Mucenic Ciprian şi a Sfintei Muceniţe Iustina fecioara zi de post negru “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: