08
iun.
17

Lipsa scaunelor din biserica

Biserica Ortodoxa este privita ca fiind invechita din multe motive neintemeiate. Unul dintre acestea este lipsa scaunelor din ea. E adevarat ca in unele biserici scaunele au inceput sa fie prezente, dar acest lucru nu se intampla din fericire in toate lacasurile de cult ortodoxe.

Lumea in care traim nu vrea sa mai faca o distinctie intre biserica si cladirile lumii. Incearca si de multe ori reuseste sa introduca in biserica ceva ce nu tine de firescul ei. Lipsa scaunelor din biserica ne descopera ca suntem chemati sa participam la lucrarea care se savarseste in ea. Prezenta scaunelor l-ar putea duce pe credincios la statutul de spectator.

Din cauza lipsei acestor scaune, exista si o continua preocupare de a-ti insusi permanent un loc in strana. Cauti sa ajungi cat mai devreme la slujba, nu pentru ca iti doresti sa nu pierzi nimic din cantarile Utreniei, ci pentru a te asigura ca ai un loc. Iar cei care reusesc sa se aseze pentru prima data intr-o strana, de cele mai multe ori sunt chemati sa se ridice de cei care spun ca acel loc le apartine.

Strana apare ca loc in care monahii mai in varsta isi sprijineau mainile in timpul slujbelor din noapte. Din acest motiv, strana nu aveau un spatiu generos pentru sedere. Locul pe care te puteai aseza nu era mai mare de o palma, semn ca destinatia acesteia era alta.

Sigur ca atunci cand in biserica se afla o persoana cu un trup slabit sau persoane bolnave, nu trebuie sa le lasam sa stea in picioare. Biserica a vestit neincetat ca atunci cand trupul sufera, nu mai este nevoie de o nevointa in plus. In astfel de situatii, scaunul sau locul din strana este un pogoramant pentru cei aflati in boli sau suferinte, aratand prin aceasta dragoste si nu dispret fata de suferintele omului.

Nu vreau sa se inteleaga ca sunt impotriva prezentei scaunului in biserica, ci doresc sa atrag atentia ca in biserica nu trebuie sa avem mai multe scaune decat este nevoie.

Adrian Cocosila

CrestinOrtodox

Reclame

0 Responses to “Lipsa scaunelor din biserica”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Blog Stats

  • 278,012 hits

Arhive

Adormirea Maicii Domnului Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce putem face când apar necazurile în familie Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? ce să fac?” Cine este Maica Domnului pentru mine? cinstit de musulmani Cred Crucea ... Căsătoria dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Femeile mironosite Focsani frate fraților! Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur Hristos Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Ingerul pazitor Intampinarea Domnului Ispitele Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Lunea Sfantului Duh Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Noi Nu te atinge de Mine omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica dupa Botezul Domnului Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune către Sfântul Înger Păzitor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu răbdare Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul zi de post negru întocmai cu Apostolii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: