08
Iun
17

Luarea aminte ne tine inima descuiata

Cel ce doreste sa se mantuiasca trebuie sa fie cu luare aminte la sine. Imprastierea e un lucru firesc pentru fiii lumii, in vreme ce pentru cei duhovnicesti este inceputul relelor.

Omul imprastiat isi umple mintea cu ganduri patimase, ganduri care fac ca mintea sa devina neputincioasa in a intelege ce trebuie sa faca pentru omorarea patimilor.

Luarea aminte la sine ne ajuta sa ne pazim mintea, sa nu lasam sa intre in ea ceea ce este aducator de neliniste, ceea ce duce la instrainarea de Dumnezeu. A lua aminte inseamna a nu trece cu vederea, a fi atent, a observa cu multa grija ceea ce intra in mintea noastra.

Avand in vedere ca luarea aminte la noi insine este inceputul orientarii spre bine, ea cere multa silinta. Dar fara ea nu putem pazi poruncile lui Dumnezeu. Tot ce facem, trebuie facut cu dragoste. Toate ostenelile noastre sunt mai grele daca le facem fara dragoste. Dar cu ajutorul lui Dumnezeu, luare aminte izbaveste pe om de gandurile si cuvintele patimase. Iar izbavit, omul ajunge sa cunoasca tainele dumnezeiesti atat cat este cu putinta. Spun Sfintii Parinti ca obisnuita luarii aminte la sine il pazeste pe om de imprastiere chiar si atunci cand se afla inconjurat din toate partile de pricini de raspandire.

Cei care doresc a deprinde luarea aminte, sunt datori sa se infraneze de la orice indeletnicire desarta. Astfel de indeletniciri il fac pe om sa doarma in pacate. Ori crestinul trebuie sa fie pregatit oricand de A doua venire a Mantuitorului. Si nimeni atunci cand asteapta pe cineva drag nu doarme. Asadar luarea aminte la noi insine este cea care ne tine inima descuiata pentru a intra Hristos in ea.

Adrian Cocosila

CrestinOrtodox

Anunțuri

0 Responses to “Luarea aminte ne tine inima descuiata”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Blog Stats

  • 222,925 hits

Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Apostolii care si-au rascumparat trecutul Biserica Sfanta Maria Magdalena - Ierusalim Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce putem face când apar necazurile în familie Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? cinstit de musulmani Cred dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Diavolul e de acord ca să zici aproape orice cuvânt Doamne Duhul Sfant in iconografie DUMNEZEU EVANGHELIA ZILEI: 2014-05-08 Focsani frate fraților! Hristos Icoana Pogorarii Sfantului Duh Icoana Sfantului Gheorghe de la Manastirea Zografu Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Ingerul pazitor in Vinerea Mare Ispitele Izvorul Tamaduirii Joia din Saptamana Patimilor Lunea Sfantului Duh Manastirea Sfantul Pantelimon - Sfantul Munte Athos Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Nimeni nu L-a vazut pe Hristos inviind Nimic rău nu te atinge Noi Nu te atinge de Mine omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Postul Postul Sfintelor Pasti Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica Sfintei Cruci Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Mucenic Gheorghe Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil Sfintii Imparati Constantin si Elena Sfintii Petru si Pavel Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul Trecerea pe sub masa Viaţa şi pătimirea Sfîntului Sfinţitului Mucenic Ciprian şi a Sfintei Muceniţe Iustina fecioara “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte

%d blogeri au apreciat asta: