06
iul.
18

Despre fericire

Se ia o zi de vară. Iar din ziua aceasta se ia înserarea.

Din înserare se ia răsăritul lunii, care poate fi înlocuit cu azvârlitul unei felii de pepene galben pe cer, așa cum a fost înlocuit mai devreme soarele, ce sta să apună, cu miezul unui pepene roșu.
Se ia o margine de sat, o margine de cer, o margine de viață și o margine de cântec. Cântecul unor vietăți ale pământului, cum ar fi greierii, sau ale văzduhului, cum ar fi mierlele.
Se ia un pahar, care se umple până la jumătate cu început dulce de noapte. Acesta poate fi înlocuit cu vin negru, cu condiția să aibă același gust.
Se ia jumătate din tot ce însemni tu, aceasta fiind în mod obligatoriu o femeie, dacă ești bărbat, sau un bărbat, dacă ești femeie.
Se mai ia un pumn de lumină de stele și se aruncă peste lume.
Și se iau jumătăți de tăceri, din care se pot face cu ușurință vorbe întregi, și din vorbe, tăceri mai mari decât primele, iar din tăcerile acestea de la urmă, o scară până la cer, pe care te pomenești, din­tr-odată, urcând.
Și-n timp ce urci, îți trece prin gând să faci din toate jumătățile de mai-nainte o fericire întreagă. Și fericirea aceasta te ia de mână ca pe un copil și te poartă spre cer.
Urci întruna și deodată îți vine să strigi: Sunt cel mai bogat om din lume!
Și chiar strigi!
Și chiar ești!

Ziarul Lumina

Reclame

0 Responses to “Despre fericire”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 288.780 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? ce să fac?” cinstit de musulmani Cred Crucea ... Căsătoria dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Familia Familia creştină Femeile mironosite Focsani frate fraților! Hristos Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Ingerul pazitor Intampinarea Domnului Ispitele Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Lunea Sfantului Duh Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Noi Nu te atinge de Mine oare omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica dupa Botezul Domnului Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune către Sfântul Înger Păzitor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului răbdare Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul zi de post negru “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: