10
aug.
18

În brațele Maicii

O numim pe Fecioara Maria Maica Domnului fiindcă ea L-a născut pe Fiul lui Dumnezeu. Dar cea din care a luat trup Hristos are multe apelative. O parte din ele se întâlnesc în rugăciunile de la sfârșitul Acatistelor închinate ei.

Ea este mai cinstită decât heruvimii și mai slăvită decât serafimii, Maria este Stăpâna cerului și a pământului. Dar cu toate acestea îi place să stea la căpătâiul bolnavilor, al suferinzilor.

Părintele Arsenie Papacioc spunea că este o enorm de mare greşeală să nu-i cerem nimic Maicii Domnului. Născătoarea de Dumnezeu este și Maica Bisericii.

De aceea, cine se împotrivește Bisericii luptă și împotriva Maicii Sale, pentru că aceea care a născut pe Hristos, Capul Bisericii, ne crește și pe noi duhovnicește pentru Împărăția lui Dumnezeu ca fii ai ei.

Suntem fiii ei, de aceea cât suntem în Biserică, adică aproape de Dumnezeu, stăm în brațele iubitoare ale Maicii Domnului, care ne ajută să nu pierdem calea cea dreaptă.

O istorioară spune că pe o potecă abruptă și stâncoasă din Himalaya o fetiță își purta în spate frățiorul care-și rupsese glezna. Cei doi coborâseră de la casa lor din munte pentru a culege ciuperci. Accidentul petrecut i-a făcut să se oprească din treaba lor și să se grăbească spre casă. Un șerpaș care conducea o expediție europeană în Munții Nepal a văzut că micuțul era prea greu pentru puterile fetei și i-a zis: Fetițo, oare te vei descurca până acasă? Grea povară mai duci! Fata a privit mirată spre călăuză și i-a spus cu reproș în glas: Ceea ce duc în spate nu este o povară, domnule, ci fratele meu!

Asemenea fetei din pilda pe care ați citit-o este și Maica Domnului. Ea ne poartă mereu în brațe și nu se plânge de greutatea noastră, ci se întristează doar atunci când noi perseverăm în rău, neluând în seamă lacrimile ei vărsate înaintea tronului ceresc pentru iertarea păcatelor noastre.

Ziarul Lumina

Reclame

0 Responses to “În brațele Maicii”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 288.745 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Aghiasma Ajunul Bobotezei apa sfintita Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? ce să fac?” cinstit de musulmani Cred Crucea ... Căsătoria dar „miluiește-mă” el nu suportă să audă niciodată De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Familia Familia creştină Femeile mironosite Focsani frate fraților! Hristos Icoanele in cultul ortodox Ilie Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Ingerul pazitor Intampinarea Domnului Ispitele Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Lunea Sfantului Duh Nasterea Maicii Domnului Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Noi Nu te atinge de Mine oare omule Petru si Pavel - sarbatoarea dragostei lui Hristos Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Predica la Duminica dupa Botezul Domnului Predică la Duminica a IX-a după Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii Preot Tudor Marin Rugăciune către Maica Domnului Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor Rugăciune către Sfântul Înger Păzitor Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului răbdare Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul sfantul care aduce ploaia Sfantul Epitaf Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Să vă mărturisiţi şi să vă cununaţi la biserică Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul zi de post negru “Maica Domnului “Miluiește-mă „Doamne Iisuse Hristoase „Părinte
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: