Flori şi bucurie la baldachinul Sfintei Cuvioase Parascheva

Una dintre cele mai frumoase jertfe! De 15 ani, aceeaşi familie aduce florile şi se ocupă de împodobirea baldachinului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Trandafiri, crizanteme, crini, liliac, hortensii, eucalipt, gura-leului, clematis – şi enumerarea poate continua. Căci un camion de flori a poposit în curtea Catedralei Mitropolitane! Câte flori, mai exact? „Atâtea cât sunt necesare”, ni se răspunde. Detaliile lumeşti n-au nicio valoare, în comparaţie cu bucuria şi căldura sufletească pe care o simt cei aproximativ 20 de oameni – membri ai familiei Buştei şi voluntari veniţi de la Bucureşti.

Au comandat, ca de obicei, florile din Olanda, iar două zile au muncit în capitală pentru crearea şi organizarea aranjamentelor. Apoi, la baldachin au petrecut încă 12 ore, împodobind locul în care vor fi aşezate racla cu moaştele Sfintei Parascheva şi racla Sfintei Ecaterina, care va fi adusă în aceste zile la Iaşi din Katerini, Grecia.

Decorul este unul plin de culoare şi delicateţe. Emoţie şi parfum, un mic colţ de rai. De la an la an aranjamentul e diferit, iar implicarea se face cu tot profesionalismul şi cu tot sufletul. „De data aceasta am mers pe nuanţe de mov şi de magenta. Şi-am aflat mai înainte că la fel va fi şi veşmântul Sfintei Parascheva. Noi hotărâm din timp florile şi culorile, fără să ştim şi fără să aibă vreo legătură cu decizia părinţilor care pregătesc veşmintele. Şi, totuşi, sunt nişte ani de când, fără să ne vorbim, se tot întâmplă acest lucru”, a povestit Florentina Buştei.

Reprezentanţii familiei Buştei spun că este al 15-lea an consecutiv de când muncesc pentru şi de dragul Sfintei Parascheva, dar şi pentru şi de dragul pelerinilor. Iar la anul, în octombrie, aceştia promit că ne vom revedea la Iaşi.

Ziarul Lumina

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.